Οι καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μία γυναίκα όσον αφορά την εμφάνιση της. Το χειρότερο, είναι πως η αντιμετώπιση του δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση αφού οι πανάκριβες κρέμες που υποτίθεται ότι το αντιμετωπίζουν, δεν έχουν τα αποτελέσματα που περιμένουν οι περισσότερες γυναίκες. Μπορούμε λοιπόν με ασφάλεια να πούμε ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες του κόσμου μισούν τη κυτταρίτιδα και ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να απαλλαγούν από αυτή.

Κάποτε κυριαρχούσε η αντίληψη ότι η κυτταρίτιδα είναι προϊόν της κακής διατροφής και των περιττών κιλών, αφού παρατηρείται πιο έντονα σε παχύσαρκα άτομα. Οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης όμως που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τη τελευταία δεκαετία και λίγο νωρίτερα, μας έδειξαν ότι ακόμη και καλλίγραμμα μοντέλα και σταρ του Χόλλυγουντ μπορεί να υποφέρουν από κυτταρίτιδα. Είναι πλέον γνωστό λοιπόν, ότι το εν λόγω πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε γυναίκα – είναι εξαιρετικά σπάνιο στους άνδρες – άσχετα με το βάρος και τη σωματική του κατάσταση. Παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής και η κληρονομικότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση του προβλήματος και την έκταση που μπορεί να πάρει.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για τρόπους αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας – η οποία είναι γνωστή και σαν όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα – θα πρέπει να καταλάβουμε τι είναι. Με απλά λόγια, η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας κενών ανάμεσα στο δέρμα και τους μυϊκούς ιστούς από κάτω του. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει τέλεια επαφή μεταξύ των δύο, όπου υπάρχουν κενά ή τρύπες όμως, τις γεμίζει το λίπος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτά τα μικρά εξογκώματα που καμία γυναίκα δεν θέλει να δει στον καθρέφτη.

Τρόποι αντιμετώπισης

Η κυτταρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολλούς τρόπους. Ο πρώτος και πιο δημοφιλής είναι οι ειδικές κρέμες. Αν ωστόσο δεν δείτε τα αποτελέσματα που περιμένετε, τότε η μόνη σας επιλογή είναι ένας ειδικός. Ένας πλαστικός χειρούργος έχει πάρα πολλά «εργαλεία» για να αντιμετωπίσει τη κυτταρίτιδα, ας δούμε τα κυριότερα από αυτά.

Μεσοθεραπεία

Πρόκειται ίσως για την πιο γνωστή και συχνή πλαστική επέμβαση καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Ο γιατρός χρησιμοποιεί εξαιρετικά λεπτές βελόνες για να εισάγει κολλαγόνο και άλλες ουσίες στη προβληματική περιοχή. Το κοκτέιλ που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ασθενή θα απομακρύνει το λίπος από τις προβληματικές περιοχές και θα βοηθήσει ώστε να κλείσουν οι «τρύπες» ανάμεσα στον μυϊκό ιστό και το δέρμα. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, μπορεί να χρειαστούν αρκετές, μικρής διάρκειας συνεδρίες για να λυθεί το πρόβλημα.


Αγωγή με ραδιοσυχνότητες

Πρόκειται για μία καινούργια μέθοδο η οποία χρησιμοποιεί τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να καταπολεμηθεί η κυτταρίτιδα χωρίς νυστέρι και βελόνες. Οι προβληματικές περιοχές εκτίθενται σε ραδιοκύματα ειδικών συχνοτήτων με αποτέλεσμα την αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού του λίπους στις συγκεκριμένες περιοχές. Το λίπος «καίγεται» και μαζί του φεύγει και η όψη φλοιού πορτοκαλιού από την επιδερμίδα.

Μίνι λιποαναρρόφηση

Μην πάει το μυαλό σας στις μεγάλες λιποαναρροφήσεις που γίνονται με αναισθησία και σε χειρουργείο. Εδώ ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό εργαλείο με πολύ μικρή «κάνουλα» για να αφαιρέσει λίγο λίπος από τις προβληματικές περιοχές, διορθώνοντας σημαντικά την εμφάνιση τους. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για μικρής έκτασης κυτταρίτιδα.

Μασάζ και spa treatments

Υπάρχουν και οι τελείως μη επεμβατικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Μπορεί να μην το γνωρίζατε, αλλά υπάρχουν ειδικοί τύποι μασάζ και θεραπείες σπα οι οποίες μπορούν να ανανεώσουν το δέρμα σας και να μειώσουν σημαντικά την κυτταρίτιδα. Εννοείται ότι θα χρειαστούν αρκετές συνεδρίες μέχρι να δείτε αποτελέσματα, αλλά οι λύσεις αυτές αν και χρονοβόρες και σε κάποιες περιπτώσεις ακριβές, είναι ιδανικές για όσες φοβούνται να νυστέρια και τις ενέσεις. Μπορείτε να κάνετε αυτές τις θεραπείες είτε σε ειδικά ινστιτούτα αισθητικής είτε σε μεγάλες κλινικές αισθητικής χειρουργικής.